Műholdkövető webes alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Hosszú Gábor
Elektronikus Eszközök Tanszéke

A szakdolgozatom célja egy műholdpályák követésére és előrejelzésére alkalmas, böngészőben futó, interneten elérhető szoftver tervezése és megvalósítása.

Az irodalomkutatás részben részletesen kifejtem a pályaszámításhoz szükséges algoritmusok működésének elméletét, a műholdak általános jellemzőit, ismertetem a számításhoz szükséges adatokat.

Részletesen kitérek arra, hogy milyen új lehetőségeket hordoz a HTML5 illetve a JavaScript használata valamint megmutatom, hogy teljes értékű szoftvereket lehet ezekkel a technológiákkal megvalósítani.

Végül egy komplex, több műhold egyidejű követését is támogató, ténylegesen többplatformos alkalmazás tervezését és részletes implementációját mutatom be. Az alkalmazás képes a pályákat a földfelszínt ábrázoló térképen megjeleníteni, egy adott pont feletti átvonulások előre jelzésére, valamint a műholdak közötti távolság kiszámításával az egymás közötti kommunikáció tervezésére.

A kidolgozott és elvégzett fejlesztések eredményét próbafuttatásokkal igazoltam, amelyekről készült képernyőképek a szakdolgozatban szerepelnek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.