Multikopter beltéri repüléséhez robotpilóta alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Pálfy Miklós Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A távolról irányítható személyzet nélküli apró légi járművek ma már számtalan felhasználási területen felbukkannak. Elterjedtségük hatalmas tempóban növekszik, ezért akár naponta jelennek meg újabb és újabb igények a fejlesztésükkel kapcsolatban.

Míg a hobbi felhasználásban – a távirányítós kisautókhoz hasonlóan – a multikoptereket is a közvetlen távvezérelhetőség teszi vonzóvá, addig az ipari alkalmazásokban fontos szempont lehet az autonómia és a drón önálló munkavégzése. Egy autonóm rendszer fejlesztése során sok szakterület mérnöki ismeretei egyesülnek, az önálló drónok esetében ilyen terület lehet a gépi látás és érzékelés, a szabályozástechnika, valamint a vezeték nélküli kommunikáció.

Jelen szakdolgozatban az a célom, hogy megismerjem és alkalmazzam ezeket a tudományos ismereteket. A munka által egy átfogó képet kapok arról, hogy hogyan épülnek fel az autonóm multikopteres rendszerek, valamint rendelkezni fogok egy általános tudással, melyek nagy előnyt jelenthetnek az ezen a téren végzett további munkák során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.