Multimédia tartalmak keresésének és terjesztésének fejlesztése a BitTorrent hálózatban

OData támogatás
Konzulens:
Simon Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mesterképzés elejétől kezdve érdekelt a peer-to-peer alapú torrent protokoll, erre építettem az egymást követő félévekben az önálló munkákat. A BitTorrent alapú fájlcserélő folyamat egyik fő hátránya, hogy a letöltött fájlok mindennapi használata miatt könnyen eleshetünk ezek további megosztásának lehetőségétől.

Több ilyen problémát csoportosítva készült el a diploma-feladat, és ennek megoldása. Ezen megoldások közé tartozik a BitTorrent által letöltött fájlok átnevezésének, áthelyezésének, illetve audio fájl esetén a metaadat módosításának lehetősége.

E dokumentum segíti az utóbbi egy évben elkészült megoldások megértését, ami tartalmazza az előbb felsorolt három probléma megoldását Android operációs rendszeren. A feladat készítése közben megismerkedtem az Android fő elemeinek működésével (mind a három rétegben; megjelenítés, adatelérés, üzleti logika), a teszt környezetével, különböző keretrendszerekkel, valamint magával a torrent protokoll működésével, és multimédia fájlokra rakható metaadat formátumokkal.

A dokumentumot lapozva az olvasó bepillantást nyerhet a megoldások fejlesztési görbéjébe, ezek: tervezés, implementáció, tesztelés, és végül a megvalósítások kiértékelése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.