Multiplatform chatalkalmazás fejlesztése mongodb, node.js, angular és ionic alapokon.

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A webalkalmazások fejlesztésére napjainkban rengeteg lehetőség áll rendelkezésre. Eddigi egyetemi tanulmányaim során megismerkedtem néhány technológiával az Adatvezérelt alkalmazások fejlesztése, Szoftver Laboratórium 5 illetve IT laboratórium 2 tárgyak keretében, azonban az idő rövidsége miatt, illetve a félévek sűrű menetrendje miatt, nem sikerült magabiztos tudásra szert tennem.

Önálló laboratórium során multiplatform képmegosztó alkalmazás fejlesztése volt a cél a társammal. Az alkalmazás Android [1] készülékre tervezett felhasználói felület elkészítése volt az én feladatom, de bele kellett látnom a mögötte lévő logikába is. Ekkor tudatosult bennem, hogy rengeteg korszerű technológiáról még csak nem is hallottam, használatukhoz pedig végképp nem értettem. Ezzel egyidőben egyik volt osztálytársammal folyamatosan tartottam a kapcsolatot, aki webes alkalmazások fejlesztésével foglalkozik, tőle is rengeteg újdonságot hallottam. Ezen a ponton döntöttem el, hogy a szakdolgozatom témájának célszerű lenne egy olyan webalkalmazást fejleszteni, amely rendelkezik webes, illetve mobilos felülettel és szerveren keresztül kommunikál egy adatbázissal.

Az elsődleges célom tehát a szakdolgozattal az, hogy a webes területen alkalmazott, széles körben elterjedt technológiákkal megismerkedjek, és egy olyan tudásra tegyek szert, melyet később alkalmazhatok karrierem során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.