Multiplatform e-book olvasó alkalmazás fejlesztése modern webes technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Kis-Nagy Dániel Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az olvasás egy fontos, mindennapi tevékenység, amelyet végezhetünk munka, tanulás vagy szórakozás miatt. Napjainkban az emberek egyre többet olvasnak elektronikus formában könyveket, publikációkat. Az új digitális terjesztési mód megváltoztatta az olvasási szokásainkat. Most már tudunk olvasni könyveket okostelefonon, e-book olvasón, tableten és számítógépen.

Léteznek Linuxra, OS X-re és Windowsra e-book olvasó alkalmazások, de nincs olyan, amely hatalmas népszerűséggel bírna, vagy kiemelkedő sikereket ért volna el. Ezek az alkalmazások mind küzdenek valamilyen hiányosággal.

Erre a problémára készíteni akartam egy multiplatformos EPUB olvasó szoftvert, amely asztali számítógépeken fut. Először elemeztem három népszerű programot a kategóriában. A megvalósításhoz webes technológiákat akartam igénybe venni, amely jól illeszkedik a web alapú EPUB formátumhoz, így tanulmányoztam e technológiákat. A megvalósítás során a felhasználói felület egyszerűségére is törekedtem.

A munkám során sikerült elkészítenem a fenti feltételeknek megfelelő alkalmazást. Ezek során olyan algoritmus készült, amely képes HTML dokumentumokat úgy feldarabolni, hogy az elférjen a megjelenítő eszköz képernyőjén.

Az elkészült e-könyv olvasó alkalmazás lehetséges irány a sikeresebb e-book alkalmazások felé. Illetve a munkám adhat egy fajta szemléletet hasonló webes alapú, asztali alkalmazások elkészítéséhez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.