Multiplatform edzői asszisztens alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Simon Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A profi sport gyors fejlődésének köszönhetően az edzőkre is egyre nagyobb nyomás nehezedik. Ez már érzékelhető a nagyon fiatal, akár gyerek korosztályokban is, hiszen már kis korban elkezdik a kemény edzéseket. Ez a feszített tempó természetesen az edzők szokásait is befolyásolja. Szükségük van nekik is, és természetesen a sportolóknak is valamilyen gyors visszajelzésre a fizikai állapotukról, fejlődésük mértékéről.

A felvetett problémára egy olyan multiplatform alkalmazást valósítottam meg, mellyel az edzők gyorsan és egyszerűen regisztrálhatják és kiértékelhetik az edzések, felmérések eredményeit. Ezekkel később végigkövethető a sportoló fejlődése, összehasonlíthatók a sportolók.

Elkészítettem egy asztali alkalmazást, mely segítségével az edző egyszerűen létrehozhatja a végrehajtandó felméréseket. Ezeket később, akár a pálya szélén, egy mobilalkalmazásban ki is töltheti, majd otthon összehasonlító PDF-et generálhat magának és a játékosoknak.

Ezen kívül lehetőség van a Magyar Jégkorong Szövetség adatai alapján számolt statisztikákat is letölteni és megtekinteni.

Újdonságok után kutatva az asztali alkalmazást JavaFX 8 platformon valósítottam meg, a mobil verziókban pedig az iOS 9 és Android 5 újdonságait használtam.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.