Multiplatform mobilalkalmazás tervezése, valamint implementálása iOS 5 rendszerre

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egy mobilalkalmazást célszerű több platformra is elkészíteni, mivel így nagyobb felhasználói tömegek érhetőek el. Ezt azonban megnehezíti, hogy a platformok nagyon különböznek egymástól, más nyelveken, rendszereken és eltérő architektúrákat használva történik a fejlesztés. Ugyanakkor közös ezekben a nyelvekben az objektum-orientáltság. Ezt kihasználva közös szoftvertervek készíthetők, amelyek alapján megvalósíthatók az egyes platformokra az implementációk.

A diplomatervezés során egy projektcsapattal készítettem terveket egy mobilalkalmazáshoz, majd a tervek alapján implementáltam az alkalmazást. A diplomadolgozatom részletesen bemutatja az alkalmazásterveket és azok megvalósítását iOS platformra. Habár az iOS platform nyelve, az Objective-C is objektum-orientált, mégis voltak olyan részei a terveknek, amelyeket nem lehetett egy az egyben megvalósítani, a diplomamunka részletesen ismerteti ezeket a részeket, és megvalósításuk érdekesebb elemeit.

Az iOS platform dinamikusan fejlődik, évente jelenik belőle újabb verzió. Az iOS 5 a platform egyik legfontosabb frissítése, amely alapjaiban változatja meg az iOS fejlesztést. Dolgozatomban részletesen bemutatom az iOS 5 rendszer újdonságait és ezek használatát az alkalmazás megvalósítása során. Az iOS 6 rendszer a diplomamunka készítése közben jelent meg. Ez a frissítés is tartalmaz pár fontos újítást, így dolgozatom bemutatja az iOS 6 újdonságait és ezek felhasználását is a feladat megvalósítása során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.