Multiplatform mobilfejlesztés Xamarin alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Simon Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság egyre több cég foglalkozik mobilaklamazások fejlesztésével. Ahhoz hogy minél több embert el tudjanak érni az alkalmazásukkal, kénytelenek minél több platformra kiadni az alkalmazásukat.

Sajnos mindegyik platformra natívan lefejleszteni egy alkalmazást, úgy, hogy az alkalmazások nagy része ugyanúgy működik, rendkívül költséges. Ha nem használunk semmilyen multiplatform megoldást, kénytelenek vagyunk ugyanazokat a funkciókat különböző nyelven implementálni. Erre a problémára adnak megoldást a multiplatform keretrendszerek.

Diplomatervem célja megismerni egy ilyen technológiát. Megismerést egy élesen futó projekt rendszerterve alapján, annak azon funkcióit implementálva, melyek minél jobban segítik a Xamarin megismerését. Az éles alkalmazás PhoneGap-ben fejlesztik, így lehetőség nyílik a két technológia összehasonlítására is.

A dolgozatomban, miután ismertettem a technológiát amivel dolgoztam, bemutatom az alkalmazásom tervezésének és fejlesztésének legfőbb részeit, összehasonlítom egy másik multiplatform keretrendszerrel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.