Multiplatform pénzmenedzselő alkalmazás fejlesztése modern webes technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Kis-Nagy Dániel Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A hétköznapok emberének nincsen ideje a pénzügyeivel érdemben foglalkozni, igénye viszont lenne egy hatékony módszerre, amellyel nyomon tudja követni a bevételeit és kiadásait. Egy ilyen rendszer segítségével sokan tudnának pénzt spórolni: jobban átlátnák az anyagi helyzetüket, ezáltal felelősségteljesebb döntést tudnának hozni egy felmerülő kiadás vagy befektetési lehetőség esetén. Manapság minden élethelyzetben használunk valamihely technikai eszközt a munkánk egyszerűsítésére vagy csak pusztán szórakozásra. A házikasszánk menedzselésére is érdemes szoftvereket használnunk, melyekből sokféle érhető el a piacon, olyan program viszont nem, vagy csak alig akad, amely minden platformon elérhető, és egységesen jó felhasználói élménnyel rendelkezik.

A diplomamunkám témájaként így egy ilyen alkalmazás elkészítését választottam. A legfőbb célom az volt, hogy minél több eszközön elérhető legyen a fejlesztésem. Modern webes technológiákon alapuló multiplatform módszereket választottam ennek kivitelezésére. A jelenleg elérhető eszközök már sokkal jobb lehetőséget kínálnak, mint a pár évvel ezelőttiek. A szakmai közösségtől sok segítséget kaphatunk a munkánk során, ahonnan nap mint nap kerülnek ki innovatív és hasznos megoldások egy-egy problémára.

A dolgozatomban bemutatok személyes költségvetéskezelő módszereket, majd elemzem a jelenleg elérhető webes, mobil és asztali pénzmenedzselő alkalmazásokat. A továbbiakban ismertetem azokat a web alapú technológiákat, amelyek alkalmasak multiplatform alkalmazások elkészítésére, végül beszámolok arról, hogyan implementáltam az elkészült alkalmazást és összegzem a tapasztalatokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.