Multiplatform sport napló alkalmazás Java alapú backanddel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A multi platform sport napló alkalmazás létrejöttének célja a sportolás elősegítése útvonalak tervezésével, valamint mozgás közbeni folyamatos és automatikus adatgyűjtéssel.

Az alkalmazás együttes szerves részét képezi egy központi szerver, melyhez adatbázis és grafikus webes felület csatlakozik. Az alkalmazás felhasználóinak lehetőségük van a szerverre a webes felületen keresztül regisztrálni. Az adatok tárolásáért az adatbázis felel. Regisztráció után lehetőség nyílik útvonalat tervezni Google Maps térképen, mely később megtekinthető, módosítható, törölhető. Ezen útvonalak szintén mentődnek az adatbázisba.

A központi szerverhez nem csak webes felületen lehet csatlakozni, hanem okostelefonra (Windows Phone 8.1, Google Android 4.0+) készült applikációkkal is. Ezen applikációk funkcionalitása nem fedi le a szerver által kínált lehetőségek összességét, csupán a felhasználáshoz szükséges funkciók érhetők el. Az applikációkon keresztül a felhasználó bejelentkezhet a már regisztrált felhasználói fiókjával. Ezután az alkalmazás automatikusan szinkronizálja a felhasználó útvonalterveit a készülékre. Szinkronizáció után a felhasználó bármikor elindíthatja az adatok rögzítését egy kiválasztott útvonalon. Ez idő alatt a telefonnak nem kell semmilyen internet kapcsolattal rendelkeznie, teljesen offline is működik, hiszen az adatokat a saját memóriájába menti ideiglenesen. Legközelebbi internet hozzáférés létesítésekor a felhasználónak lehetősége van a rögzített adatokat szinkronizálni a szerverre. Ezután a webes felületen a frissült adatokkal sportolási statisztikáival kapcsolatos grafikonokat tekinthet meg a felhasználó.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.