Multiplatform sport napló alkalmazás .NET alapú backanddel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mobiltelefonok térhódításával az emberek már nem csak telefonálásra alkalmas eszközként tekintenek készülékeikre, hanem mint egy fontos kiegészítőre, amelyet akár sportolás, túrázás közben is előszeretettel használnak. E diplomatervezési feladat is egy ilyen alkalmazás elkészítéséről szól.

A felhasználói műveletek nyilvántartását, feldolgozását egy (.NET alapú) szer-veroldali komponens végzi, melyhez egy webes, és két mobil kliens (Android 4.0+, Windows Phone 8.1) kapcsolódik. A szerver oldali komponens megvalósításához a Web API 2.0 technológiát használtam. Ezt és a webes klienst a Microsoft Azure felhő tárhe-lyébe is hosztoltam.

A webes felületre a felhasználóknak lehetőségük van külső szolgáltatók (Facebook, Google, Twitter) által történő azonosítás segítségével beregisztrálni, a lokális regisztráción túl. A bejelentkezett felhasználók útvonalakat hozhatnak létre egy térké-pen, a létrehozott útvonalakhoz képeket, kommenteket tölthetnek fel, lekérdezhetik a túra részletes adatait, statisztikáit.

Az útvonalak, túrák letölthetők a telefonra. Ezt követően a telefon navigációval segítheti a sportolást, miközben a szenzoradatokat naplózza, s azokat később feltölti a szerverre, amikor már rendelkezik internet kapcsolattal. Sportolás közben a telefon képes teljesen offline módban működni, mivel az adatok ideiglenesen a telefonon tárolódnak, nem merítve ezzel feleslegesen a telefon akkumulátorát. Az útvonalak szinkronizálása után a felhasználóknak lehetőségük van grafikonokon megnézni az eredményeiket, va-lamint véleményezhetik az adott tevékenységet. Az okostelefonokhoz készült applikáci-ók nem fedik le a szerver által kínált összes lehetőséget és funkciót, csupán azok egy részhalmaza érhető el rajtuk.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.