Multiplatform szórakozóhely kereső alkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Jelen diplomamunka témája egy szórakozóhely kereső alkalmazás megtervezése és megvalósítása .NET-es technológiákon alapuló webes és okostelefon platformokon. Az alkalmazás célja, hogy segítséget nyújtson a felhasználóknak a városi közlekedés során, hogy az ízlésüknek megfelelő szórakozóhelyet, éttermet, vagy kávézót könnyen és gyorsan meg tudják találni.

Az alkalmazásban a felhasználónak lehetősége van szórakozóhelyeket keresni keresőmezők és térkép segítségével. Egyéb funkciókon felül a felhasználók értékelhetik és kommentelhetik is az egyes helyeket.

A web alkalmazás ASP.NET Web Forms platformon készült, amihez az adatbázis támogatást a Microsoft SQL Server adatbázisra épülő Entity Framework keretrendszer adja. Az okostelefon applikáció Windows Phone 8 platformon lett megvalósítva, amely az adatbázissal web szolgáltatásokon keresztül kommunikál. Az alkalmazás ezen felül kihasználja az egyik OAuth bejelentkezési lehetőséget, ez esetben a Facebook autentikációt.

A diplomamunka beszámolója négy részből tevődik össze. A bevezetésben a diplomamunka keletkezésének körülményei tekinthetők át. A második fejezet a háttéranyagok kutatására fókuszál, a felhasznált technológiák áttekintése mellett néhány hasonló témájú, a piacon elérhető web és mobil alkalmazást mutat be. A harmadik fejezet a saját munkát prezentálja a követelményektől kezdve az alkalmazás architektúráján át egészen a használati esetekig. Ugyanebben a fejezetben kerül ismertetésre az adatbázis felépítése, valamint a web alkalmazás és mobil applikáció részletes áttekintése. A negyedik, egyben záró fejezet a diplomamunka konklúzióit, és a továbbfejlesztési lehetőségeket tárgyalja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.