Multiplatformos grafikus motor fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szécsi László
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Számos olyan terület van az informatikában, melyek magas grafikai teljesítményt igényelnek (lehet ez képfeldolgozás, gépi látás vagy számítógépes játék). Ez az igény nem csak az asztali számítógépeken, hanem az egyre jobban növekvő mobiltelefonos rendszerekben is jelen van. A célja ennek a dolgozatnak, hogy megismerjük milyen feladatokkal, kihívásokkal jár egy olyan rendszer kialakítása mely képes az alkalmazásunkhoz különböző grafikus könyvtárakat illeszteni, ezzel teret engedve rengeteg operációs rendszeren való kompatibilitáshoz. A rendszer tehát képes egy kiválasztott platformra automatikusan projektet generálni, mely grafikai gyorsítással bír. Ezzel a megoldással elegendő egyszer lefejleszteni az alkalmazást és az a legelterjedtebb operációs rendszerekre működőképes lesz. Ez a platform lehet számítógépes vagy mobiltelefonos, illetve bármilyen beágyazott rendszer, ami rendelkezik mindazon minimális követelményeknek, amik a grafikus gyorsításhoz elengedhetetlenek. Jelenleg ez a rendszer képes 7 különböző platformra egy alkalmazásból projekteket generálni, mely a kiválasztott rendszeren futtatható formában áll elő. Támogatja az asztali Windows, Windows Store, Linux és Mac OSX rendszereket, illetve a mobiltelefonos Android, iOS és Windows Phone rendszereket.

Az alkalmazás a mai modern grafikus kártyák képességeit kihasználva grafikai elemeket tud megjeleníteni mind asztali (számítógépes) mind mobiltelefonos környezetekben egyaránt. Ennek a grafikus motornak a célja, hogy a legelterjedtebb operációs rendszereken zökkenőmentesen futhasson magas teljesítmény mellett, úgy, hogy az adott platformnak az egyedi kihasználtsága is megmaradjon.

Mindezek mellett betekintést nyerünk az ezzel a rendszerrel létrehozható leendő új generációs játékokról is, melyek a virtuális valóságot felhasználva fokozzák a játékban betöltött élményt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.