Multiplayer játék fejlesztése mobil platformokra Unity framework segítségével

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A diplomaterv célja egy egyszerű multiplayer játék létrehozása a mobil platformokra, és egy alaprajzi képből játéktér generálása. A játékban a generált játékteret kell felhasználni.

Először bemutatom a Unity keretrendszert, részletesen ismertetem a funkcióit, amik az alapvető használathoz szükségesek. Ezeken túl kifejtem a mobil fejlesztéshez, és a multiplayer játékhoz szükséges komponenseket.

Ezt követően utánanézek, hogy milyen modellező szoftverekkel lehetne elvégezni a játéktér generálását, és kiválasztom a diplomaterv szempontjából a megfelelőt.

Utána az alaprajz jellemzőit ismertetem, és választok egy képfeldolgozási módszert, aminek segítségével fel lehet ismerni az alaprajz elemeit.

Ezeket a tapasztalatokat felhasználva megtervezem, és megvalósítom az alaprajzi képet feldolgozó, és a játékteret generáló programokat.

Utána megtervezek, és elkészítek egy egyszerű multiplayer játékot, ami a generált játékteret fogja felhasználni. Ezt a Unity keretrendszer segítségével fogom megvalósítani.

Végül értékelem a diplomaterv során elkészült szoftvereket, és megvizsgálom a továbbfejlesztési lehetőségeiket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.