Multiplayer kártyajáték fejlesztése iOS platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az okostelefonok kikerülhetetlen részei az életünknek. Az okostelefonpiac ugrásszerű növekedésével a játékipar is felfedezte magának a benne rejlő potenciált. Az egyszerűbb kétdimenziós alkalmazásoktól a komplex háromdimenziós alkalmazásokig bármilyen kedvünkre való játékot megtalálunk az alkalmazásboltokban. A telefonos játékok térnyerése mellett szerencsére népszerűek maradtak a klasszikus társasjátékok is a családok és baráti társaságok körében, sőt sokat már okostelefonra is implementáltak, így a fizikai játék megléte nélkül bárhol, bármikor játszhatók ezek a játékok.

Ezen játékok népszerűsége miatt szakdolgozatom célja elkészíteni egy olyan iOS alkalmazást, mely többjátékos móddal rendelkezik. A szakdolgozatban kitérek az ehhez szükséges technológiák ismertetésére, valamint azok felhasználására a fejlesztés során.

A szakdolgozat keretében sikeresen elkészült egy maximum négyen játszható játék prototípusa, mely a népszerű Bang! kártyajátékon alapszik. Kezdő iOS fejlesztőként rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, és az elkészült alkalmazás jó alapot biztosít a továbbfejlesztésre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.