Multiplex mozi online felületének fejlesztése ASP.NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Kaszó Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a moziba járás népszerű szabadidős tevékenység Magyarországon, az elmúlt években tapasztalható enyhe visszaesés ellenére is. Népszerűsége számos összetevőnek köszönhető, amelyek közül a legjelentősebbek a nagyságrendileg egy évszázadra visszanyúló hagyománya, illetve a manapság egyre-másra felépülő bevásárlóközpontok, amelyekben általában kialakításra kerül egy multiplex mozi a filmkedvelő közönség számára.

Az Internet egyre növekvő térhódításának köszönhetően a világhálón közzétett adatok, információk, szolgáltatások egyre több háztartáshoz jutnak el. Ezt felismerve, egy cégnek, jelen esetben egy mozinak, szinte létszükséglet a weben történő megjelenés, amely az egyik kulcsa lehet a konkurenciával vívott harcban. Ennek segítségével a mozilátogató közönség releváns információkkal gyarapodhat új filmekről vagy vetítési időpontokról, és otthonról egyszerűen és kényelmesen foglalhatja le kedvenc ülőhelyét a választott filmre. Ezen gondolatmenet mentén jutottunk el szakdolgozatom témájáig, amely egy általam kitalált multiplex (többtermes) mozi online felületének kialakítása ASP.NET technológiát használva.

Az első fejezetben rövid ismertetőt tartok a mozik történelméről és jelenlegi helyzetükről néhány statisztikai adatot felhasználva, majd részletesebben ismertetem a feladatot és megfogalmazom a szakdolgozatom céljait, különböző szerepkörökből szemlélve. A második fejezetben a portál fejlesztése során használt technológiák és eszközök kerülnek ismertetésre, így világosabb képet kapva arról, hogy a projektem hol foglal helyet a ma ismert technológiák közt. A harmadik fejezetben definiálom a weboldallal szemben támasztott követelményeket, bemutatom a feladat specifikációját és az egyes használati eseteket. Utóbbiak kerülnek ezután részletesebb elemzésre, majd a portál adatbázisának tervezési folyamatát írom le, a megvalósított táblák megadásával együtt. Ebben a fejezetben található meg a portál navigációs diagramja és itt kerülnek ismertetésre az oldal fontosabb funkcióinak implementálási részletei is.

A dolgozatot a fejlesztés során szerzett tapasztalatok közzététele, illetve a portál továbbfejlesztési lehetőségeinek bemutatása zárja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.