Multiszenzor adatfúziós algoritmus kidolgozása haszongépjármű vezető támogató rendszerekhez

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Viktor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A modern járművek egyre nagyob része rendelkezik autonóm funkciókkal, illetve a jövőre nézve a teljesen automatizált irányítás a cél. A jármű környezetének érzékelése ennek esszenciális része, melyből nyert információ az alapja a döntéshozó logikának. Hibás, vagy rossz detektálás végzetes következményeket okozhat, melyre sajnos több példát is találhatunk a hírekben. Ezért a szenzor információk megfelelő feldolgozása folyamatos fejlesztések tárgyát képezi.

A diplomamunka célja egy szenzorfúziós módszer bemutatása. Ennek feladata a felhasznált szenzorok által a környezetről adott információkból elkészíteni egy listát a releváns objektumokról.

Bemutatásra kerül a megoldás kiválasztása, architektúrájának megtervezése, egy működő prototípus elkészítése, majd valós járművön történő tesztelése.

A dolgozat különös figyelmet szentel a modularitásnak az illesztendő szenzorok, és a belső struktúra felépítését tekintve egyaránt. A rugalmasság, az erőforrás igény minimalizálása kiemelten fontos tényező egy autóipari rendszernél a magas szintű biztonság, és robusztusság megtartása mellett.

Az implementálás során szerzet tapasztalatok, illetve a teszt eredmények kiértékelése alapján végül képet kapunk a rendszer felhasználhatóságáról, illetve további fejlesztési igényekről, illetve lehetőségekről.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.