Munka- és szabadságnyilvántartó rendszer újratervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Bóka Gábor
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A jelenleg hatályban lévő törvények értelmében minden munkavállaló köteles nyilvántartani a munkavállalók munkaidejével, szabadságával és egyéb munkaidő-kedvezményével kapcsolatos adatait. Ennek köszönhetően minden nagyobb vállalat számára szükséges egy alkalmazás, amellyel elektronikus úton tarthatja karban a munkaidőt, illetve a szabadságokat.

Az IQSYS Zrt.-nél már évek óta elektronikus úton kezelik a munkaidőt, illetve a szabadságokat, azonban ez a rendszer már elavult volt. Rugalmatlan volt a változtatásokra, és egy olyan technológiával íródott, amelynek támogatását már nem akarják tovább fenntartani.

A rugalmasság biztosításához részletesen elemezni kell a jelenleg érvényes törvényeket, hogy a közeljövőben várható változásokat, jó esetben fejlesztői segítség nélkül, a rendszer üzemeltetője képes legyen kezelni.

Bemutatásra kerül az Entity Framework 4.0 technológia, amely az alkalmazás adatelérési rétegét, valamint az üzleti logika döntő részét valósítja meg. Bemutatásra kerül továbbá a Silverlight 4 alkalmazás keretrendszer, amellyel a felhasználói felületet valósítjuk meg az új alkalmazás számára.

A két technológiát közösen támogatja a cég által fejlesztett belső keretrendszer, amely leveszi a fejlesztő válláról azon terheket, amely a legtöbb alkalmazás fejlesztése során felmerül.

Az implementáció az adatbázis struktúra felépítésével kezdődik. A vizsgált törvények felhasználásával, valamint az ismert adatstruktúra tervezési módszerek felhasználásával elkészült egy olyan adatstruktúra, amely hatékonysága mellett rugalmas a jövőben várható változásokra. Ezt követően elkészült az objektum-relációs leképzés az adatstruktúrából az Entity Framework segítségével. Elkészült hozzá a Domain Service is, amellyel már kliens oldalról is elérhetővé váltak az Entity Framework által szolgáltatott adatok. Az adatstruktúra elkészültével nem maradt más hátra, mint az alkalmazás grafikus felületének elkészítése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.