Munkafolyamat alapú rendszerek fejlesztése nyílt eszközökkel kisvállalatok számára

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Gönczy László
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A fejlett üzleti folyamat rendszerek manapság már a modellezéstől a fejleszthető, futtatható folyamatokig, komoly felhasználói felületekkel, és integrációs lehetőségekkel kisvállalkozások számára is elérhetők.

A dolgozatomban a Bonita BPM rendszereit egy működő, valódi kisvállalkozásra alkalmazom, és kipróbálom a folyamatmenedzsment ezen módját.

A dolgozat célja a hazai szűkös anyagi háttérrel rendelkező kisvállalkozások technológiai korlátai mellett gyakorlatias, valódi előnyöket jelentő példa rendszer megalkotása, mely már technológiai módosítások nélkül, könnyen konfigurálható hasonló portfoliójú cégek számára, vagy egyszerűen a folyamatok módosításával alkalmazható másképp működő kisvállalkozások számára is, anélkül, hogy a jelenleg működő IT rendszereiket teljesen újra kelljen gondolniuk.

A folyamatok megalkotásánál nem a konkrét cég jelenlegi működését, hanem egy elérhető, de idealizált működést veszek alapul, mely esetében a rendszer egy kényelmes átállási lehetőséget kínál, ugyanakkor jelenleg is nagyrészt működő, kipróbálható.

A távoli cég menedzsment, és gyors hibareagálás miatt KPI metrikák megalkotása is cél, mely segítségével a nem hatékony folyamatok vagy folyamat elemek, beleértve a folyamatokat hibásan, vagy késve végrehajtó munkatársakat is, hamar kiszűrhetőek.

A manapság egyre népszerűbb, rugalmas, és kisvállalkozások számára már szintén elérhető szabálymotorok felé való esetleges továbbfejlesztés okán, kitérek a Drools szabálymotorral való integráció lehetőségeire, és gyakorlatban is kipróbálom azt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.