Munkafolyamat támogató rendszer fejlesztése Java EE platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az üzleti, mérnöki világban, de akár a mindennapi életben is számos feladat elvégzését munkafolyamatokkal lehet támogatni. Egy munkafolyamatra jó példa a szoftverfejlesztés életciklusának évtizedek óta fejlődő modelljei, az egészen egyszerűtől a jóval bonyolultabbakig. A szakdolgozat célja egy olyan szoftvernek a megtervezése és elkészítése, amely lehetővé teszi tetszőleges munkafolyamat létrehozását, kezelését, és az ezeken alapuló projektek menedzselését.

Szekeres Imre hallgató társammal megterveztünk, majd megvalósítottunk egy rendszert Java EE platformon, mely a munkafolyamat támogató rendszerek alapvető funkcióival rendelkezik. A rendszerben az autentikációval, autorizációval, biztonsági kérdésekkel és a felhasználók kezelésével Imre foglalkozott. Az én feladatom volt a szoftver üzleti folyamatainak megvalósítása, a UI alapjainak kidolgozása, valamint egy gráf megjelenítő és szerkesztő rendszer tervezése és elkészítése az egyes munkafolyamatok állapotgráfjaihoz. A programhoz készültek egység és integrációs tesztek is, melyek a hagyományos három rétegű architektúra üzleti logikai rétegére koncentrálnak.

A szakdolgozat egy rövid bevezetés után részletesen tárgyalja az egyes rétegek megtervezését és a folyamat során hozott döntéseket, majd a fejlesztés során felmerülő problémákat és érdekesebb feladatok megoldásainak menetét. Végül a tesztelés módjait és megvalósítását mutatja be. A dolgozatot egy rövid összefoglaló zárja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.