Munkafolyamat-kezelő rendszer integrálása SAP környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Blázovics László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Feladatom a következő informatikai probléma megoldása volt: egy dokumentum- és folyamatkezelő (továbbiakban Andoc) és az SAP rendszer együttműködésének biztosítása egy üzleti folyamaton keresztül.

Diplomatervem elején ismertetem a felhasznált rendszereket. Az Andoc rendszert általánosságban, majd fontosabb lehetőségeit tárgyalom. Az SAP rendszer bemutatása során kitérek az ERP (vállalatirányítási) rendszerekre, majd a használt SAP R/3 rendszerre és programozási nyelvre, az ABAP-ra.

A rendszerek megismerését egy számlaengedélyezési példafolyamaton keresztül mutatom be. A számlaengedélyezési folyamatot – dokumentum szempontból – Andoc rendszerben, a könyvelést SAP rendszerben fejlesztettem. A példafolyamat segítségével ismertetem az Andoc rendszerfolyamat és űrlap létrehozási lehetőségeit, valamint a programok implementálását az SAP rendszerben ABAP nyelven.

A rendszerek megismerése után egy vállalati – cikk- és anyagigénylési – folyamatot valósítottam meg, valamint annak dokumentum- és igénykezelési feladatait. A dokumentum- és folyamatkezelést Andoc rendszerben, az igényléskezelést az SAP rendszeren belül implementáltam. Bemutatom a két rendszer között létrehozott szolgáltatást, amely az Andoc és az SAP közötti kommunikációért felel az igénylési folyamat során.

A diplomaterv végén összefoglalom munkámat, és elemzem a továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.