Munkafolyamatok informatikai támogatása nagyvállalati környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Kivonat

Napjainkban a nagyvállalatok működése egyre inkább megköveteli, hogy jól meghatározott és előre kidolgozott folyamatok mentén valósuljon meg, melyekhez az informatika nyújt támogatást integrált, korszerű adattárolási lehetőségekkel és folyamatokat megvalósító, ill. támogató rendszerekkel. Erre azért is van szükség mivel a mindennapokban használt adatmennyiség hatványozottan növekszik és a rengeteg felhalmozott dokumentum kezelése valamint ezek mozgatása különböző munkafolyamatok mentén egyre nehezebb, főleg a régi elavult adattárolási és adatkezelési módszerekkel.

A WEB 2.0 térhódításával a régi file szerver típusú adattárolási megoldások már nagyon rugalmatlannak bizonyulnak, a jogosultságkezelés nehézkes, nincs verziókezelés és a meta-adatok valamint az üzleti intelligencia hiánya szükségessé teszi új korszerűbb, rugalmasabb és könnyebben kezelhető rendszerek létrehozását. A piac felismerte ezt és sorra jönnek ki a különböző szoftvergyártók megoldásai, viszont a komplex megoldások kezelésére sokszor hatékonyabb több szereplő megoldásait ötvözni, ezek összekötését megoldani, és a rendszereket testre szabni a vállalat által támasztott igényeknek megfelelően.

A KFKI Rendszerintegrációs Zrt. is felismerte a rendszereinek hiányosságát és elhatározta egy integrált elektronikus dokumentum és folyamatkezelő rendszer bevezetését. A rendszerrel szemben támasztott kritériumok megfogalmazása után megszülettek a fő célkitűzések. A létrehozandó rendszer egy strukturált adatbázis környezetre támaszkodó, Microsoft Office SharePoint alapú dokumentumkezelő és K2 Blackpoint folyamatkezelő rendszer lesz. Az integrált működés mellett kapcsolódnia kell az anyavállalt CRM rendszeréhez valamint a KFKI-ban eddig használatos projektkövető és árkalkulációs rendszerekhez, kiváltva ezek egyes funkcióit illetve segítve a megmaradt alkalmazások működését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.