Munkaidő beosztás készítő program tervezése és fejlesztése Java platformon

OData támogatás
Konzulens:
Beluzsár János
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatom témája egy munkaidő beosztás készítő és munkaidő nyilvántartó program tervezése és implementálása.

Manapság számos nagy cég foglalkoztat egyre több diákot, akik tanulmányaik mellett részmunkaidőben tudnak munkát vállalni. Személyes tapasztalataim alapján is mondhatom, hogy sok esetben akár 80-100 diák is dolgozik egy munkahelyen, és ők mind-mind a saját időbeosztásukhoz szeretnék igazítani a munkájukat. Az igényeiket összegyűjtik, és összevetik a cég munkaerő igényével, majd ebből készítik el a beosztásukat. A beosztás elkészítésénél figyelembe kell venni a törvény által meghatározott munka- és pihenőidőre vonatkozó szabályokat is. A legtöbb helyen humán erőforrás végzi a beosztás elkészítését, ami órákat vehet igénybe. Ennek a hétköznapi feladatnak az ellátására terveztem és valósítottam meg egy programot.

Az alkalmazás egyik funkciója, hogy beléptető rendszerként működik. Regisztrálja a dolgozót a munka elkezdésekor és befejezéskor, így nyilvántartja a ledolgozott órái számát. A másik feladata az, hogy tárolja minden munkavállaló műszakigényeit és a managerek által meghatározott erőforrásigényeket. Ezeket az igényeket összevetve és a törvényi szabályozásokat is betartva létrehoz egy adott időintervallumra vonatkozó munkabeosztást.

Elkülönül több felhasználói szerepkör is az alkalmazáson belül. Minden szerepkörhöz más-más funkciók társulnak, és egyes funkciók eltérően működnek attól függően, hogy milyen csoportba tartozó felhasználó használja őket.

A szakdolgozatomban bemutatom a beosztás készítő program tervezését és megvalósítását, valamint a hozzá tartozó adatbázis felépítését is.

Az első részben a munkaidő beosztás kézi és gépi módszereiről és lehetőségeiről készített kutatásomat mutatom be, valamint a munkaidőre és pihenőidőre vonatkozó törvényeket. Ezt követően részletesen kitérek a tervezési folyamatra és döntésekre majd ismertetem a program megvalósítását. Végül pedig írok a tesztelésről valamint a továbbfejlesztési lehetőségekről.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.