Munkaidő nyilvántartó rendszer ASP.NET MVC platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az internet rohamos fejlődésének, és elterjedésének hatása az emberek mindennapjaira is kihat. Manapság már a kommunikáció alap csatornájává vált. Nem csak a magánéletben rendkívül hasznos, hanem az üzleti szféra meghatározó tényezője is lett. Ahogy az emberek, úgy az alkalmazások is igyekeznek kihasználni a hálózat adta lehetőségeket, és a többi alkalmazással kommunikálni, együttműködni.

Webes technológiák használatával lehetőség van olyan alkalmazások fejlesztésére is, amelyek széles körben – az internet használatával szinte bárhonnan – elérhetőek. Két fő egysége van a megoldásnak, a kiszolgáló egység (amely tipikusan helyhez kötött), és a kliens egység, amely – legtöbbször – bárhonnan tud kapcsolatot létesíteni a kiszolgálóval. A felépítésből is látszik, hogy a szolgáltatás központi helyen van, így egyszerűen lehet fejleszteni, karbantartani.

Felépítésének köszönhetően e technológia számos helyen alkalmazható. Az egyik ilyen hétköznapi életben is fontos elem a munka, és a munkához tartozó adminisztráció. Régebbi, papír alapú adminisztrációt mára már felváltotta az elektronikus nyilvántartás, amely sokkal pontosabb és jobban strukturált, mint elődje. A digitális adatoknak köszönhetően lehetőség van különböző kimutatások, diagramok megjelenítésére a felhasználóknak a tárolt adatok alapján.

Szakdolgozatomban bemutatom a jelenleg egyik legnépszerűbb webes technológiát az ASP.NET-et, valamint egy ilyen technológiára épülő munkaidő nyilvántartó rendszert. Áttekintem a felépítését, valamint további új funkciókkal is bővítem. Igyekszem ezeket az új funkciókat úgy megvalósítani, hogy azok felhasználói szemmel hasznosak legyenek. Ilyen funkciók lesznek például a munkaadatok alapján jelentések vagy diagramok készítése, illetve a felhasználói felület továbbfejlesztése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.