Munkaidőkezelő alkalmazás megvalósítása .NET környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A munkaidő pontos kezelésére napjainkban egyre nagyobb hangsúly kerül, hiszen gyakran ez alapján történik az aktuális havi fizetés kiszámítása, valamint jelentős statisztikai alapot is nyújthat azzal kapcsolatban, hogy egy adott típusú feladatot mennyi időbe telik elvégezni. A munkaidő könyvelésére már számos webes szolgáltatás szüle-tett, azonban ezeket gyakran a munkanap végén, feladatonként becsült adatokkal töltik ki, hiszen a felhasználónak pontos információja általában csak az aznapi összes munka-idejéről van. A pontatlan statisztika hosszútávon rossz vállalati döntésekhez is vezethet, például egy bevállalt túl rövid határidőhöz, ezért célszerű lehet a munkaidő mérését szoftveresen is támogatni.

Erre a problémára nyújt egy megoldást a szakdolgozatomban bemutatott programom. Tervezése során arra törekedtem, hogy felhasználóbarát, gyakorlatias felülettel valósítsa meg azokat a funkciókat, melyek a munkaidő kezeléshez szükségesek.

Emellett az egyik fő célom volt a bővíthetőség. Mivel a program az adatok tárolását elsődlegesen külső szolgáltatás segítségével végzi, így célszerűnek tartottam, hogy minél több ilyet legyen képes támogatni. Ehhez szükség volt a programon belüli moduláris felépítésre, valamint egy általános adatmodellre, mely a legtöbb külső szolgáltatással összeegyeztethető. Megoldásom során ezek közül a Redmine került integrálásra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.