Munkaidőnyilvántartó keretrendszer webes környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Asztalos Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Informatikai, vagy akár más egyéb területen tevékenykedő cégek sok ügyféllel, és egyre több projekttel rendelkezhetnek az idő múlásával. A projekteken egyszerre több alkalmazott dolgozhat, különböző feladatokat elvégezve, mely feladatok és projektek nyomon követése a projekt menedzserek feladata. Ez a nyomon követési folyamat nehézségeket tud okozni, ha nem használunk valamilyen nyilvántartó rendszert, ahol központilag lehet eltárolni a projektekkel, feladatokkal és az alkalmazottak munkaóráival kapcsolatos adatokat. Szerencsére az informatika térhódításának köszönhetően a fent említett igényeket ki lehet elégíteni egy szoftver rendszerrel, ami megkönnyíti a feladat menedzsment folyamatokat, és növeli a produktivitást.

A diplomamunkám megalkotása során egy olyan kliens-szerver architektúrára épülő webes munkaidő nyilvántartó alkalmazást terveztem és valósítottam meg, ami a fent említett kihívásokra megoldást adhat. Az alkalmazás növelheti a produktivitást, hiszen nem csak arra ad lehetőséget, hogy az egyes ügyfeleket, projekteket és a hozzájuk tartozó feladatokat egy központi felületen lehessen menedzselni, hanem hogy a cég alkalmazottai munkaórákat tudjanak elkönyvelni a rendszert használva. A projekt menedzserek ezen adatokat több szempont szerinti szűrés segítségével meg tudják tekinteni, valamint egy részletes képet kaphatnak a projekt előrehaladásával a becsült és elkönyvelt óraszámok alapján. Az alkalmazásom szerver oldalát a .NET keretrendszer segítségével valósítottam meg, valamint a kliens oldalt az Angular keretrendszerre alapozva implementáltam. A két komponens a HTTP protokollt használva, REST alapokon kommunikál egymással.

Az alkalmazás nem funkcionális követelményeknek való megfelelőségét, valamint a megvalósított funkciók helyességét mind kliens mind szerver oldali tesztekkel ellenőriztem le. A diplomamunkám végén az alkalmazásomat biztonsági szempontból is elemeztem.

Az alkalmazásom architektúrális felépítéséből adódóan könnyen karbantartható és cserélhető komponenseket tartalmaz, így az alkalmazást nagyon könnyű új funkcionalitással, új komponensekkel bővíteni, vagy akár a meglévő megvalósításokat lecserélni. Ennek köszönhetően jelentős mennyiségű fejlesztési időt lehet megspórolni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.