Műsorújság alkalmazás mobil Windows platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A digitális műsorterjesztés előretörésével újabbnál újabb funkciók váltak elérhetővé az előfizetők számára a televíziókhoz kötött set-top box készülékeken keresztül. Egy ilyen új funkció a digitális műsorújság, mely a korábbi TELETEXT szolgáltatáshoz hasonló, de gyorsabb módon nyújt lehetőséget a televíziós csatornák műsorkínálatainak böngészésére. A televízióról vezérelhető interaktív felületen a csatornák témák szerint csoportokba vannak rendezve, megkönnyítve a tájékozódást és a keresett csatorna egyszerűbb megtalálását. Egy csatornához már nem csak a másnapi programlista érhető el, hanem akár az egy héttel későbbi műsorkínálat is. A műsorlisták böngészésén kívül immár lehetőség van célzott keresésre különböző kritériumok alapján. A kiválasztott műsor rövid ismertetőjének elolvasása mellett beállítható emlékeztető is, mely a kezdés előtt meghatározott idővel felhívja a figyelmet a program indulására. A műsorokhoz platformoktól függően multimédiás tartalom is elérhető, növelve a felhasználói élményt.

Diplomatervem célja az, hogy a Magyar Telekommal együttműködve megpróbáljam megvalósítani az IPTV platformjukon elérhető műsorújság funkciót Windows Phone 7 és Windows 8 platformokra, valamint az előfizetők számára lehetőséget biztosítsak saját set-top box-uk vezérlésére.

Diplomatervemben ismertetem, hogy milyen technológiákat alkalmaztam a fejlesztés során, valamint hogy a Magyar Telekom milyen szolgáltatásokat biztosított a helyes működés érdekében. A feladat konkrét specifikációja után bemutatom az elkészült alkalmazásokat. Dolgozatom végén megmutatom, hogy még milyen továbbfejlesztési lehetőségeket tartogat a körüljárt téma, valamint összegzem az elkészült munkámat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.