NAF/NAF alállomások KÖF tartalék betáplálásának villamos biztonsági kérdései

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ladányi József
Villamos Energetika Tanszék

Dinamikusan fejlődő világunkban nagyon fontos szerepe van a villamos energiának és a minőségi, folytonos villamosenergia-ellátás biztosításának. Egy jól kialakított földelési rendszerrel javítható a villamos berendezések megbízhatósága. Diplomatervem felépítését tekintve két fő részre bontható.

Az első részben szakirodalmak és szabványok felhasználásával ismertetem a témához kapcsolódó alapfogalmakat, bemutatom az alállomások földelő rendszereit, szemléltetem a szétterjedési ellenállás, a lépés- és érintési feszültség mérési elvét. A használt magyar szabvány alapján ismertetem a megengedett határértékeket. Röviden ismertetem a használt kanadai CDEGS programcsomagot.

A második részben bemutatom az elvégzett szimulációkat a CDGEGS programcsomagon keresztül. Ismertetem a vizsgált a hálózatot. A szimulációk során vizsgáltam az állomások potenciálemelkedését, a lépés- és érintési feszültséget, és a transzferpotenciált. Az elvégzett szimulációk után összehasonlítottam a kapott eredményeket megengedett értékekkel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.