NB-IoT és Cat-M1 feletti LWM2M kétirányú kommunikáció GeoFencing példán

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Cinkler Tibor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A dolgok internete, az okos eszközök világa az utóbbi években látványos fejlődést mutat, és a jövőre nézve sok érdekes és hasznos alkalmazási lehetőséget ígér. Széleskörű elterjedéséhez szükség van az okos eszközök igényeire szabott új kommunikációs megoldásokra is, amelyek révén akár sokmillió eszköz megbízható és energiatakarékos kommunikációja valósítható meg.

A megfelelő adatátvitel biztosításán túl mozgó eszközök esetén egyre gyakrabban merül fel az igény, hogy annak helyzetét is pontosan ismerjük. Jelen szakdolgozat célja egy olyan célhardver alapú alkalmazás kialakítása és bemutatása, amely nem küld minden helyzetről adatot, hanem csak egy terület elhagyásakor vagy egy területre belépéskor jelez, ily módon csökkentve az adatforgalom mennyiségét.

Ezen alkalmazás működésén keresztül szeretnék új, az IoT igényekhez szabott kommunikációs protokollokat bemutatni, különös tekintettel a meglévő mobilhálózati infrastruktúrára épülő új technikákra. Az alkalmazás felhasználói felülettel is rendelkezik, amelyen keresztül elvégezhető a megfigyelt terület kijelölése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.