.NET Core alapú fejlesztés Windows 10 IoT platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Microsoft legsikeresebb fejlesztői környezetének a .NET keretrendszernek nemrégiben megjelent egy platformfüggetlen, de jelenleg még kisebb eszközkészletű változata a .NET Core. Ennek a dolgozatnak a célja az új keretrendszer nyújtotta lehetőségek megvizsgálása egy adott feladatra összpontosítva.

Egy távirányítható és önjáró üzemmódba kapcsolható kisautó elkészítését írom le, amely képes elkerülni az általa érzékelt elé kerülő objektumokat. Az autó központi része egy Raspberry Pi miniszámítógép, amelyen a Microsoft legújabb pehelysúlyú operációs rendszere, a Windows 10 IoT fut. Az autó vezérlését egy Univerzális Windows Platformra írt alkalmazással oldom meg, a háttérben pedig egy ASP.NET Core alapú webszervert futtatok, amelyen keresztül bármilyen az eszközzel azonos hálózatban található internetezni képes eszközzel vezérelhető az autó. A szerver és a vezérlő alkalmazás a SignalR keretrendszert felhasználva kommunikálnak egymással.

A dolgozatom elkészítése az új .NET Core keretrendszer kiadását követően, annak fejlesztésének folyamatos figyelemmel követésével zajlott. Eredményként elmondható, hogy egy működő rendszert hoztam létre, amely készítése során szerzett tapasztalatokat a későbbiekben is hasznosíthatom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.