NXT robot irányítása Windows Phone 7 platformon

OData támogatás
Konzulens:
Kaszó Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink harmadik legelterjedtebb okostelefon platformja a Microsoft rendszere, a Windows Phone. A Windows Phone programozás nagy előnye, hogy a .NET keretrendszer lehetőségeit kihasználva sok más platformmal készíthető közös alkalmazás a legegyszerűbbektől a processzor teljesítményét is kihasználó egészen bonyolultakig.

A Lego Mindstorms NXT robotja nem csak a gyerekek, hanem a kutatók, fejlesztők körében is népszerű, hiszen a hardver egyszerű felépíthetősége, a szenzorok nagy választéka és a programozási lehetőségek széles köre sokféle felhasználásra alkalmassá teszi.

Szakdolgozatom célja egy olyan rendszer megtervezése és elkészítése, amely a Windows Phone és az NXT platformok közös használatát mutatja be. A mobilalkalmazással irányítható a robot mozgása, valamint a robotra szerelt szenzorok értékei is lekérdezhetőek. A robot és a telefon közötti kommunikáció kétirányú, hiszen a telefonon keresztül elküldött parancsok fogadásán kívül a robot önállóan is küld visszajelzést a környezetéről a felhasználónak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.