Nagy mennyiségű adat és az általuk kiváltott események vizualizációja

OData támogatás
Konzulens:
Huszerl Gábor Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az iparban megjelenő nagymértékű digitalizáció és adatgyűjtés jelentősen megnövelte az adatok feldolgozása iránt támasztott igényeket. Ezen adatok feldolgozása során rengeteg értékes információ nyerhető, amely segítségével a termékek minősége javítható, nehezen észlelhető hibák kiszűrhetők, illetve a gyártás során megjelenő problémák gyorsabban elháríthatóvá válnak, ezzel segítve a gyártási folyamatot.

A dolgozat során megoldott feladat egy rendszer elkészítése, ami nagy mennyiségű adatot kiadó forrás adataiból, ember számára érthető következtetéseket von le azáltal, hogy ezeket az adatokat megfelelő helyre továbbítja és elemzi.

Mivel nagy mennyiségű adat feldolgozásához nagy teljesítményre és tárkapacitásra is szükség van, a feladatot felhő alapú szolgáltatásokra építve valósítottam meg, így az elkészült rendszer valós helyzetre átalakítva is működőképes marad a gyors és egyszerű skálázhatósága miatt.

A rendszer képes közel valós időben több eszközről adatot felhőbe (vagy más feldolgozó rendszerhez) juttatni, eltárolni, feldolgozni és tartalma alapján beavatkozni vagy értesítést küldeni, feldolgozott adatokat megjeleníteni, vagy a már tárolt adatokból grafikonokat összeállítani.

Az elkészült rendszer minden lépést a Microsoft Azure valamilyen felhőben elérhető szolgáltatása által valósít meg.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.