Nagyfeszültségű kapcsoló vezérlése és fogyasztási karakterisztikájának mérése mobiltelefonnal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mai rohanó világunkban egyre nagyobb az autómatizációra, távvezérlésre való igény, mára már nem számít luxusnak, hanem alapvető igénnyé vált a lakások autómatizációja, távvezérlése. Szakdolgozatomban egy ilyen Smart-Home rendszer egy részét mutatom be fejezetekre bontva mely nem más, mint egy távvezérelhető elosztó fogyasztásmérési és időzítési funkciókkal.

Először leírom, mi inspirált az eszköz elkészítésében, majd bemutatom az eszközzel szemben támasztott követelményeket. Az irodalomkutatás során valóban kiderült, hogy egy ilyen eszköz újdonságnak számítana, lenne piaca. A tervezésről szóló fejezetben ismertem az architektúrális tervezés főbb lépéseit. Ezután a hardver tervezésről lesz szó. Itt a kapcsolási rajz elkészítésétől eljutunk a kész NYÁK-ig. A következő fejezet a szoftverről szól. Élesztésre kerültek a különböző részegységek, elkezdtük összehangolni a működésüket. Ezt követően egy felhasználói leírás következik. A dolgozat utolsó fejezete összefoglalást ad, melyet a továbbfejlesztés lehetséges irányai zárnak le.

A szakdolgozatban leírt eszköz valóban elkészítésre, összeszerelésre és élesztésre került, a távoli vezérlés funkcióit maradéktalanul kielégíti a készített eszköz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.