Nagyfeszültségű távvezetékek védővezetőinek diagnosztikai vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Németh Bálint
Villamos Energetika Tanszék

A szakdolgozatomban a védővezetőkkel kapcsolatos hibák, sérülések diagnosztikai vizsgálatának megismerése a cél. Ismertetni fogom a védővezetőkkel kapcsolatos alapvető ismereteket és az RC helikopterekkel történő diagnosztika lehetőségeit is.

A szakdolgozat második fejezetében áttekintem a védővezetőkkel kapcsolatos alapvető ismereteket, úgymint a védővezetők feladatait, felépítését, sérülési lehetőségeit, majd villamos szempontból is meg fogom vizsgálni a szerepüket.

A harmadik fejezetben ismertetem a leggyakoribb feszültség alatti munkavégzési technikákat, és a hozzájuk kapcsolódó alapvető előírásokat, szabályokat. Erre azért van szükség, mert egyrészt a védővezetők javításához FAM technika szükséges, másrészt RC helikopterek segítsége nélkül a diagnosztika is így történhet. Ez azonban meglehetősen körülményes.

A negyedik fejezetben bemutatom az RC helikopterekkel kapcsolatos alapvető kérdéseket, problémákat, és összeállítok egy szempontrendszert, amely alapján a célunknak leginkább megfelelő helikoptert lehet kiválasztani, majd példát is mutatok a szempontrendszer alkalmazására.

Az ötödik fejezetben a téma egy szintén fontos részéről értekezek röviden. Ez az optikai képalkotás, ennek lehetőségei és korlátai. Erre azért van szükség, mert egy képalkotó berendezés nélküli modellhelikopterrel nem lehet diagnosztikai feladatokat megoldani, így szükséges, hogy szóljak erről is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.