Nagysebességű analóg interfészkártya (V8HAD1) tervezése PCDSPV8 FPGA/DSP jelfeldolgozó rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Koller István
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A diplomaterv témája egy nagysebességű, többcélú analóg-digitális bővítőkártya elkészítése a PCDSPV8 nagysebességű digitális jelfeldolgozó kártya számára.

A feladat megoldása magában foglalja egy termék készítésének minden főbb fázisát: kezdve a feladatspecifikációt megvalósító rendszerterv összeállításán, folytatva a funkcionális blokkok részletes kidolgozásával, a különböző megoldások elemzésével, a kapcsolási rajz és a gyártó képességeihez illeszkedő nyomtatott áramköri tervek elkészítésével, a legyártott kártya élesztésén és tesztelésén át az egységek beméréséig.

Dolgozatomban megvizsgálom különféle alkatrészek alkalmazhatóságát, a kiválasztott alkatrészek számára segédáramköröket állítok össze, ismertetem a tervezés szempontjait, és bemutatom az elkészült tervet. A kártya megvalósítása során figyelembe kellett vennem a nagyfrekvenciás digitális áramkörtervezés szempontjait. A dolgozat tartalmazza a legyártott kártyából és a PCDSPV8-ból álló rendszeren végzett különféle tesztek és mérések eredményeit is, úgy mint az A/D-konverter effektív bitszámának mérése, és a sávszűrő amplitúdó–karakterisztikájának mérése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.