Napelemes táplálású családi ház villamos rendszerének tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Tamás
Villamos Energetika Tanszék

A fogyó fosszilis energiahordozók, és az egyre tudatosabb energiagazdálkodás ösztönzően hat a megújuló energiák piacára. A kutatásoknak köszönhetően elérhető közelségbe került az átlagos anyagi helyzetű emberek számára is, hogy energiaszükségletük egy részét alternatív módon termeljék meg maguknak. Sokan a napenergia felhasználásában látják a jövőt. A napenergia használatának ma már nem csak a minimális környezeti terhelés az előnye, hanem gazdasági szempontból is komoly haszna lehet.

Szakdolgozatomban felmértem egy felújításra és bővítésre váró családi ház energiaigényét, és a fogyasztói, valamint a szakmai szempontokat figyelembe véve megterveztem annak a villamos hálózatát. Felmértem a lehetőségeket az épület napelemekkel történő villamosenergia ellátásához. Az épület tájolását és kialakítását figyelembe véve megterveztem a családi ház energiaigényeit ellátó napelemes rendszert.

Munkám során egy konkrét, létező épülettel dolgoztam, így a tájolás, a külső és belső méretek, építészeti tervek életszerűen adottak voltak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.