Napi életvitel szimulátor fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Pataki Béla József
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Szakdolgozatom témája egy napi életvitel szimulátor fejlesztése, melynek segítségével könnyen és gyorsan lehet cselekvés sorozatokat generálni. Ezen cselekvés sorozatok, pedig segíthetnek különböző, mindennapi életet segítő alkalmazások fejlesztésében.

Először egy rövid irodalmi áttekintést teszek kapcsolódó szakcikkekből. Bemutatok egy MIT által létrehozott laboratóriumot, ahol valódi életkörülmények között gyűjtenek adatokat, melyhez hasonlókat szeretnék generálni a napi életvitel szimulátor segítségével. Rávilágítok, hogy egy ilyen laboratórium kialakítása igen költséges, ezért célszerű lenne szimulátort használni. További cikkekben bemutatok különböző kutatásokat, ahol cselekvéseket próbáltak felismerni érzékelők jeleik alapján, különböző kereső algoritmusok segítségével. Ezen cikkek lényege bemutatni, hogy ha már meg is vannak az érzékelők jelei, akkor is nehéz feladat felismerni a megfelelő cselekvést.

A specifikációban felállítok egy modellt a feladat megvalósításához. Ezen modell részei: ember, környezet, szimulátor, nézet, interfész modellek. A megvalósítás folyamán leírom a modellekből megvalósított osztályokat, változókat és függvényeket. Bemutatom a szimuláláshoz használt modellek működését folyamatábrák segítségével.

Különböző tesztek segítségével bemutatom, hogy megfelelően működik a program, majd az összegyűjtött tapasztalatok segítségével továbbfejlesztési javaslatokat teszek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.