Napi teendők szervezését széleskörben támogató alkalmazás fejlesztése WPF technológiával

OData támogatás
Konzulens:
Cserkúti Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az élet számos területén találkozhatunk kötelezettségekkel, ránk bízott feladatokkal, melyek esetében sokszor nem csak az adott teendő elvégzése, hanem a határidőn belüli teljesítése is kiemelt fontosságú. Legyen szó munkahelyi feladatról, vagy akár egyetemi tanulmányokról, magánéleti teendőkről, nagyon sok információt és határidőt kell fejben tartani. Ha ezeket a teendőket nem rögzítjük le valahova, könnyen előfordulhat, hogy megfeledkezünk róluk, vagy kifutunk a határidőkből.

Szakdolgozatomban egy igazán jól használható, felhasználóbarát feladat menedzselő alkalmazás fejlesztésével kívántam orvosolni ezt a problémát. Az alkalmazás célja, hogy a felhasználó egy letisztult, átlátható felületen könnyen nyomon tudja követni a teendőit, gyorsan fel tudjon venni további feladatokat és megfelelően tudja kategorizálni azokat.

A fejlesztés során egy Windows Presentation Foundation technológián alapuló alkalmazást hoztam létre. Nagy hangsúlyt fektettem a program megjelenésének alapos megtervezésére, így egy modulárisan felépülő felületet hoztam létre. Ez a modularitás lehetővé teszi, hogy a felhasználó könnyen tudja konfigurálni, illetve személyre szabni a felület felépítését különböző szűrők segítségével. Az alkalmazás a felhasználó számítógépén lokálisan, egy SQL Compact adatbázisban tárolja el az adatokat Entity Framework technológia segítségével, így internet kapcsolatra sincs szükség a program használatához.

Az alkalmazás segítséget nyújt a felhasználónak, hogy egyszerűen és gyorsan meg tudja szervezni az egyes napokra esedékes teendőit, ezzel jelentős időt és energiát spórolva.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.