Négy lakásos társasház villamosenergia-ellátása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Tamás
Villamos Energetika Tanszék

Diplomatervem keretén belül a feladatom egy társasház komplett épületvillamossági tervének elkészítése, kiegészítve napelemes rendszer betáplálásával.

A tervezés kezdeti lépéseként meghatározom a társasházban felmerülő villamosenergia igényt. Ennek figyelembe vételével méretezem a villamos csatlakozó fővezeték-hálózatot a kisfeszültségű, közcélú elosztóhálózat leágazási pontjától a fogyasztási helyek főelosztójáig. Dolgozatomban bemutatásra kerül egy általános szinti elosztás, valamint egy tipikus társasházi lakás villamos terve, beleértve a védelmi készülékekkel.

Ezt követően a közösségi fogyasztók villamosenergia megtáplálásának rásegítésére egy napelemes rendszer tervezésére kerül sor. Ez magában foglalja a telepíthetőségének fizikai és jogszabályi háttér vizsgálatát, inverter kiválasztásának, szempontjainak és a kiválasztott napelemes rendszer paramétereinek az ismertetését.

Összességében ez egy összetett, bonyolult feladat, ami alapos körültekintő, tervezést igényel, mivel a hatályos, kapcsolódó villamos szabványokat és szabályzatokat ismerni kell és tisztában kell lenni velük.

A dolgozatom írása során ezekkel a területekkel ismerkedtem meg. Ennek megfelelően kerültek tervezésre a folyamatokban felmerülő villamos és egyéb paraméterek.

Diplomatervezés 1 tárgy keretein belül irodalomkutatást végeztem, illetve a villamos tervezés kezdetleges lépéseivel ismerkedtem meg, megalapozva ezzel a kész diplomaterv munkám alappilléreit.

Diplomatervezés 2 tárgy fő célja a villamos tervezés folyamatainak, paramétereinek pontosítása, kiegészítve egy napelemes rendszer tervezéssel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.