NetBank megoldások tervezése és megvalósítása iOS környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mobil bankolás az elmúlt években rohamos fejlődésnek indult és ez a fejlődés továbbra is növekvő tendenciát mutat. Elmondható az is, hogy ezen alkalmazások használata a hétköznapi életben is egyre jobban elterjedtebbé válik.

A diplomatervem célja az ehhez a világhoz kapcsolódó széleskörű lehetőségek egy részének bemutatása, a megoldások tervezésének és megvalósításának részletezése, különös hangsúlyt fektetve az iOS platformra. A dolgozatban szereplő példák és esettanulmányok túlnyomó része valós, ipari megrendelésekre készült mobilalkalmazások vagy mobilalkalmazás fejlesztését támogató szoftveres megoldások, melyek többsége párhuzamba állítható Androidos fejlesztésekkel is.

Dolgozatom kezdetén összehasonlítom az Objective-C és a Swift nyelvet, valamint egy mérnöki szempontból optimális megoldást keresek projektek Swift nyelven történő továbbfejlesztésére, különös hangsúlyt fektetve a banki alkalmazásokra, melyek fejlesztései során jelentős mennyiségű tapasztalatot szerezhettem.

Az ezt követően bemutatásra kerülő, napjainkban hatalmas népszerűségnek örvendő Continuous Integration rendszer tervezése, és komponenseinek megfelelő konfigurálása és összeillesztése megkönnyítheti, gyorsíthatja és egységesítheti minden mobilalkalmazás fejlesztési menetét.

Záró gondolatként röviden ismertetem a kommunikációval kapcsolatos tapasztalataimat, melyek segítségével az egyes projektek során a fejlesztők és az alkalmazások (szoftveres megoldások) megrendelői között könnyebben tartható fent egy jól működő, dinamikus kapcsolat.

A diplomaterv írása során újabb tapasztalatokat szerezhettem a csapatmunkáról, annak előnyeiről, hátrányairól és hatékonyabbá tételéről. Megismerhettem továbbá a jelenlegi legmodernebb Continuous Integration és Continuous Delivery technológiákat is, amely kirakós darab segítségével egy nagyméretű alkalmazás teljes fejlesztési folyamatát átláthatom és akár irányíthatom is elejétől a végéig.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.