Network Service Orchestrator tervezése és implementálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Sonkoly Balázs
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Jelen diplomaterv célja, hogy egy hosszabb munkafolyamat során, egy a tanszéken fejlesztett ESCAPE virtualizációs erőforrás vezérlővel együttműködni tudó, magasabb szintű vezérlő fejlesztése. Az alábbiakban ennek a munkának az előkészítéséről kaphatunk információt.

Az ESCAPE vezérlő az erőforrások szintjén kezeli a telepítendő szolgáltatásokat. Komplexebb szolgáltatások, szolgáltatásláncok definiálásához szükség van egy szolgáltatásokat kezelő egységre. A tanszéken ilyen még nem létezik, így a feladat adott volt, hogy létre kell hozni egyet.

Bemutatásra kerülnek magas szinten a hálózati virtualizációt támogató technikák, mint az SFC, NFV, SDN. Ezen kívül egy-egy részletesebb szakaszban már létező, Network Service Orchestrator-t alkalmazó rendszerekről lesz szó. Ezek sorban Cloudify, OSM: Open Source MANO

Az ismertetők után, a diplomamunka során kialakított rendszer tervezéséről, szerkezetéről és működéséről lesz szó. Itt leírásra kerül milyen körülmények között, milyen megkötések alkalmazásával lehetett a rendszert felépíteni a rendelkezésre álló környezetben.

Szó lesz ezen kívül a tesztelés menetéről, ami során a láthatóvá válik, hogyan teljesíti a követelményeket a rendszer.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.