Node.js és React alapú CMS

OData támogatás
Konzulens:
Paróczi Zsombor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az internet nyújtotta platform terjedésének következtében napról napra egyre több weblap készül, amelyek a legkülönfélébb célokat szolgálják. A Google keresőszolgáltatásának köszönhetően bármely kérdésünkre azonnal választ kaphatunk, élményeinket az ismerőseinkkel a közösségi oldalakon megoszthatjuk.

A weblapok egy jelentős hányadát webshopok alkotják, amelyeken keresztül kényelmesen otthonról megvásárolhatjuk a számunkra szükséges termékeket. Mivel ezen szolgáltatások száma évről évre növekszik így szükségszerű a folyamatot automatizálni és olyan sablonokat kitalálni, amelyek segítségével könnyíthetjük a fejlesztési folyamatot.

Ennek a problémának az áthidalására jöttek létre az úgynevezett tartalomkezelő rendszerek, amelyek megkönnyítik a tartalom létrehozását, tárolását, változtatását és publikálását egy egységes felületen keresztül. Egy ilyen rendszernek a létrehozásához a megfelelő technológiai megoldások felhasználása elengedhetetlen, így az általam felhasznált műszaki hátteret körültekintően választottam ki.

Diplomatervem első bevezető fejezetét követően megvizsgálom a piacon megtalálható széles körben használt webes tartalomkezelő rendszereket a képességeiket tekintve, majd a harmadik fejezetben az általam választott technológiai háttér bemutatására fordítom a hangsúlyt. A következtetések levonása után a negyedik és ötödik szekcióban megtervezek és implementálok egy tartalomkezelő rendszert, amelyben az ismert megoldások előnyeit megtartom, hátrányaikat pedig egy jobb megoldással valósítom meg, ami összességében egy versenyképesebb rendszert fog eredményezni. A hatodik részben a skálázhatóságra és optimalizálásra térek ki, majd a tanulságok levonásával zárom a munkámat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.