Növénygondozást segítő Android alkalmazás tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Pomázi Krisztián Dániel
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkra a mobil technológiák a társadalom nagy részének váltak elérhetővé, s így mindennapos jelenség, hogy az emberek mobilalkalmazások széles skáláját hívják segítségül a napi teendőik megkönnyítésére. Mivel a mobileszközök az élet legváltozatosabb területein támogatnak bennünket, miért lenne ez másképp a háztartásban elvégzendő feladatok körében, azaz miért ne segíthetne egy alkalmazás például a növényeink gondozásában is?

Ennek a feladatnak a megvalósítását tűztem ki szakdolgozatom céljául. Munkám során egy Android platformos alkalmazást fejlesztek, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egy helyen tárolhassák növényeiket, képeket készíthessenek róluk, illetve riasztásokat állíthassanak be növényenként külön-külön, igazodva azok igényeihez. Az alkalmazásom továbbá lehetőséget biztosít a növények megosztására is a felhasználók között, hogy a kliensek akár ideiglenesen, akár hosszú távon közösen nevelhessék virágaikat. Ennek elengedhetetlen feltétele az adatok online tárolásának és a felhasználók hitelesítésének megvalósítása is.

Dolgozatomban kitérek a feladat pontos specifikálására, a felhasznált technológiák bemutatására, a létező hasonló alkalmazások megvizsgálására. A későbbi fejezetekben a fejlesztői döntésekről, a rendszer megvalósításáról és a felhasználói felületekről lesz szó.

Lezárásul összefoglalom az eredményeket és említést teszek a továbbfejlesztési lehetőségekről is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.