Növényházi adatgyűjtő- és vezérlőrendszer tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Eredics Péter
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Diplomatervem témája egy olyan növényház vezérlés készítése amely korszerű eszközökkel, szenzorok által mért mennyiségek alapján, beállítható határértékek szerint végzi egy növényház ajtajainak vezérlését.

Első részében létező megoldásokat tekintek át amelyből következtetéseket levonva felállítok egy követelményrendszert amelyet teljesítenie kell a megtervezendő rendszernek.

A továbbiakban megvizsgálom hogy ezekre a követelményekre milyen lehetőségek közül lehet választani, majd felvázolom az egész rendszer tervét és az egyes alkotó elemeinek a szerepét.

A következőekben kitérek a felhasznált mikrovezérlő család bemutatására, és részleteiben ismertetem az egyes áramkörökbe beépített alkatrészek kiválasztásának a menetét. Bemutatom a megvalósított részáramkörök tervezési folyamatát és működési elvét.

Végül a szoftveres oldalt mutatom be. Ismertetem a felhasznált fejlesztőkörnyezetet és a programozó hardvert, kitérek a működtető szoftver funkcióira és komponenseire, illetve a hardvereket működtető programrészekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.