Nyelvtanulást segítő alkalmazás készítése Android platformra

OData támogatás
Konzulens:
Kaszó Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

„Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz”, tartja a mondás. És valóban, az idegennyelvtudás a mai világban az egyik legértékesebb képesség. Elengedhetetlen a diákoknak, ahhoz hogy diplomát szerezzenek és elengedhetetlen az emberek számára, ahhoz hogy könnyen el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon. A mai oktatási rendszerben a tanulók zöme tanul legalább egy idegen nyelvet, felnőtteknek pedig különböző nyelviskolák adnak lehetőséget a nyelvtanulásra. Kilépve az iskolából sem szabad abbahagyni a nyelvgyakorlást, ám erre sajnos nem mindig tudunk időt szánni.

Az okostelefonok megjelenése új kapukat nyitott meg a lelkes tanulni vágyók számára. A legtöbb helyre magunkkal cipeljük és az eddig kihasználatlan időnket, mint például az utazással töltött időt vagy esetleg egy unalmas előadás idejét, ezekkel töltjük el. Innen jött az ötlet, hogy készítsek egy olyan alkalmazást, amely segít a nyelvtanulásban. Mivel a legtöbb készüléken az Android rendszer fut, ezért döntöttem úgy, hogy erre implementálom a megoldásom.

A szakdolgozatomban bemutatom az okostelefonok világát, a felhasznált technológiákat. A tervezés részben ismertetem, milyen hasonló megoldások léteznek, részletezem a feladatspecifikációt és a tervezői döntéseket. Bemutatom az implementálás részeit, majd a tesztelés folyamatát. Végül ismertetem az alkalmazás működését és néhány továbbfejlesztési lehetőségeket. A szakdolgozatomban bemutatom az okostelefonok világát, a felhasznált technológiákat. A tervezés részben ismertetem, milyen hasonló megoldások léteznek, részletezem a feladatspecifikációt és a tervezői döntéseket. Bemutatom az implementálás részeit, majd a tesztelés folyamatát. Végül ismertetem az alkalmazás működését és néhány továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.