Nyelvtanulást segítő alkalmazás készítése .NET Core alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az idegennyelvek ismerete megkerülhetetlen az üzleti és a magánéletben egyaránt. A globalizációnak és a technológia fejlődésének köszönhetően kapcsolatba kerülhetünk a világ bármely pontján élő emberekkel, üzleti megállapodásokat köthetünk más országok vállalataival, illetve multinacionális cégek esetén együtt dolgozhatunk más anyanyelvű kollégákkal is. A kapcsolat létrejöttének elengedhetetlen feltétele a közös nyelv ismerete. A tárgyalóképes nyelvtudás elsajátítása gyakran évekbe telhet, a szükséges szakmai tanulmányok mellett a nyelvtanulás sokszor háttérbe szorul, a megszerzett tudás pedig gyakorlás nélkül könnyen feledésbe merülhet.

A dolgozatban bemutatásra kerülő alkalmazás célja a nyelvtanulás elősegítése interaktív módon. Mint bármilyen tanuláskor, a nyelvek esetén is minden embernek megvannak a saját preferenciái, így mindenkire igazítható gyakorlatok természetesen nem léteznek, azonban saját feladatsorok létrehozásával és szerkesztésével, illetve más felhasználók által megosztott kurzusok elvégzésével lehetőségünk van megteremteni a számunkra legmegfelelőbb tanulási folyamatot. A tervezés során elsődleges szempont volt a kognitív képességek kihasználása, a felhasználóbarát megjelenítés és a felhasználói élmény.

Az alkalmazás használata önmagában nem elegendő egy idegennyelv elsajátítására, azonban lehetőséget nyújt az ismeret elmélyítésére, szinten tartására, illetve korábbi ismeretek felelevenítésére is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.