Nyelvtanulást segítő mobilalkalmazás fejlesztése C# nyelven

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Viktor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A nyelvek ismerete manapság elengedhetetlen mind munkahelyünkön, mind a hétköznapi életben. Állást találni valamilyen idegen nyelv ismerete nélkül szinte lehetetlen. Mindennapi életben valamilyen idegen nyelvvel való találkozás pedig elkerülhetetlen. Legyen szó egy egyszerű hétköznapi tömegközlekedésről, vagy az interneten való böngészésről. A nyelvek tanulására viszont egyre kevesebb ideje jut az embereknek, ezért legtöbben önszorgalomból, idejüket legjobban kihasználva próbálják elsajátítani a szükséges tudást, legyen az akár útközben, vagy otthon az ágyban alvás előtt.

Számos alkalmazás, szolgáltatás közül választhatunk manapság, melyek segítik a különböző nyelvek tanulását, de a legtöbb saját szabályaiból, tematikájából és adatbázisából táplálkozik, így nehezen segítve az önálló tanulást.

Dolgozatom során arra törekedtem, hogy egy olyan szoftver rendszert fejlesszek, mely hatékonyan, a felhasználóhoz illeszkedve segíti a nyelvtanulást. Mindezt egy olyan szótár adatbázis segítségével, melyet kívülről bármikor lehet szerkeszteni és lekérdezni egy hozzá nem értő felhasználó számára is. Ezen irányelvekkel megteremtve a saját, célokhoz illeszkedő szótár létrehozásának, és az önállóan ütemezett tanulásnak lehetőségét.

Dolgozatom kiterjed egy, a fenti igényeknek megfelelő web alkalmazás, valamint egy olyan mobilalkalmazás fejlesztésére, mely a felhasználó haladását statisztikákon alapuló algoritmusokkal segíti elő.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.