Nyelvtanulást támogató alkalmazás szerver oldali fejlesztése Java EE platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a nyelvtudás meghatározó szerepet játszik. A nyelvtanulás fontossága megkérdőjelezhetetlen, úgy az üzleti, mint a mindennapi életben. A szakdolgozat célja egy olyan nyelvtanulást támogató rendszer megtervezése és elkészítése, amely modulokon és szópárokon végzett műveletekkel hozzájárul a nyelvtanulás hatékonyabbá tételéhez.

Megterveztem és megvalósítottam egy nyelvtanulás támogató rendszert. A rendszerben a HTML design elkészítésével Kern Ádám hallgatótársam foglalkozott. Az én feladatom volt az adatbázis séma megtervezése és létrehozása, a szoftver üzleti logikájának megvalósítása, a felületen található felhasználói interakciók kezelése, a PrimeFaces típusú UI elemek létrehozása, és a REST alapú kommunikáció megtervezése és megvalósítása a mobilklienssel.

Az adatbázis sémát a JPA API segítségével valósítottam meg és mögötte MySQL adatbázist használtam. Valamennyi funkció az EJB réteg támogatásával lett megtervezve és létrehozva. A következő - felületen is megjelenő - funkciókat hoztam létre: felhasználó bejelentkezése, regisztrációja, modulok és szópárok menedzselése (létrehozás, törlés, szerkesztés, megtekintés), tesztek megtekintése és szópárok értékelése. A funkciók megjelenítése és kezelése a JSF illetve a PrimeFaces keretrendszer segítségével valósult meg. A REST alapú kommunikáció megvalósítása a JAX-RS API felhasználásával jött létre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.