Nyelvtanuló alkalmazás fejlesztése okostelefonra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Toka László
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az okos készülékek elmúlt évtizedben tapasztalt gyors elterjedésének egyik legfőbb oka a velük megjelent hasznos funkcionalitások, amikkel a felhasználó saját asszisztensévé váltak. Növekvőben van az oktató célú programok, például nyelvtanuló alkalmazások használata: a mobil alkalmazások piacán rengeteg szótanuló alkalmazás érhető el a készülékekre.

Felhasználói visszajelzések alapján azonban a legnépszerűbb nyelvtanuló alkalmazások nem követik az iskolákban már bevált hagyományos tanrendet, ami a szócsaládokat témák szerinti bontásban adja át és kérdezi vissza a tanulóktól. Egy ilyen alkalmazás nem csak az iskolában tanuló diákok nyelvtanulásához nyújtana plusz segítséget – például saját, a tanár által feltöltött szószedettel való gyakorlás biztosításával –, de a felnőtt felhasználók is hatékonyabban tanulhatnának idegen nyelveket.

A szakdolgozatom célja egy olyan nyelvtanuló frontend-backend rendszer fejlesztése, amely segítségével a jelenlegi legnépszerűbb okostelefon platformok egyikén idegen nyelveket tanulhatnak felhasználók a szavak témák szerinti csoportosítását középpontba helyezve. A feladat része, hogy az alkalmazás struktúrája támogassa az egyszerű téma-, és nyelvbővítést, így nyitott kaput hagyva a későbbi kiterjesztések számára, illetve az alkalmazásnak offline módban is használhatónak kell lennie.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.