Nyílt forráskódú irodai programkomponensek vállalati környezetbe való integrációjának vizsgálata és implementációja

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Horváth Ákos
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az elektronikus dokumentumfolyamatok egyre szélesebb körben való elterjedése megköveteli, hogy a folyamaton keresztülhaladó dokumentumokat egységesen, integrált módon lehessen kezelni és módosítani közvetlenül, az irodai programokból. Ezek a dokumentumok üzleti folyamatok vagy dokumentummenedzsment rendszerek részei, lehetővé téve a könnyű kollaborációt.

Az ehhez szükséges infrastruktúra jellemzően egy beszállítótól származik, ahol mind az irodai programok, mind pedig a dokumentummenedzsment rendszerek is egyazon szereplőtől származnak. E megoldások egyik legnagyobb hátránya, hogy szinte kivétel nélkül zárt, tulajdonosi megközelítésre épülnek -- kizárva annak lehetőségét, hogy egyes elemeit más, akár nyílt forráskódú programokra cseréljék.

Az eddig elérhető megoldások tisztán tulajdonosi vagy tisztán nyílt forráskódú megközelítést tettek lehetővé, nem engedve meg a heterogén dokumentummenedzsment rendszerek használatát.

Ebben a diplomatervben nyílt forráskódú irodai programokat integrálunk elektronikus dokumentumfolyamatokhoz oly módon, hogy azok képesek legyenek zárt, tulajdonosi dokumentummenedzsment rendszerekkel is együttműködni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.